MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ

MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI

 

MİSYON ve VİZYON

Programın misyonu, dünyadaki gelişmeleri takip ederek, yenilikçi ve özgün yöntemler kullanarak, bilimsel gelişime katkı sağlayacak, alanında donanımlı, demokratik değerlere saygılı, kişisel gelişime ve eleştiriye açık insanlık yararına çalışacak bireyler yetiştirmek; akıl ve bilimin ışığında toplum yararına yeni bilim ve teknolojiler üreterek, kalkınmayı sürdürülebilir kılmaktır.

Programın vizyonu ise, teknolojik altyapısıyla uygulamalı eğitim-öğretim ve bilgi odaklı araştırma faaliyetlerini benimseyen; insanlık ve doğa yararına hizmet eden gelecekten emin nesillere olanak sağlayan tercih edilen bir program olmaktır.

 

TARİHÇE

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Muhasebe ve Vergi Bölümünün tek programıdır. Program, 2004-2005 Eğitim-Öğretim döneminde ilk öğrenci alımına başlamıştır. Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, lise eğitiminden sonra ön lisans programı olarak iki yıllık bir eğitim ve öğretim sunmaktadır. Öğrenciler, meslek liseleri ile genel Lise mezunları arasından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile seçilmektedir. Programın birinci öğretimi bulunmaktadır.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ

 

Bölümümüz iki yıllık eğitim veren Muahsebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programından oluşmaktadır.  Birinci Öğretim örgün eğitim sistemi mevcuttur. Uygulama gerektiren mesleki dersler bilgisayar laboratuvarlarında uygulamalı olarak verilmektedir. Teorik dersler dersliklerde verilmektedir. Zorunlu YÖK dersleri (Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil) uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir.

 

FİZİKSEL OLANAKLARIMIZ

Yüksekokulumuza ait binada diğer bölümlerce ortak kullanılan projeksiyonlu 9 adet dersliğimiz bulunmaktadır. İnternet altyapısı olan bir bilgisayar laboratuvarımız bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarımızda 20’şer adet bilgisayar bulunmaktadır. Ayrıca, Mutfak Atölyesi, Konferans Salonu, Öğrenci ve Personel Yemekhanesi, Kitap Okuma Salonu, Basketbol ve Voleybol Sahası, Fitness-Jimnastik Salonu, Kantin – Kafeterya birimler yer almaktadır.

 

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından mezun olanlar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler:

Finans ve Bankacılık,

İşletme,

 Muhasebe ve Finans Yönetimi,

Lojistik Yönetimi,

Yönetim Bilişim Sistemleri,

 İktisat,

Maliye

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,

 Kamu Yönetimi,

Uluslararası İlişkiler

 

 MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI

Programdan mezun olan öğrencilerimiz hem kamu sektöründe hem de özel sektörde ara eleman olarak çalışabilmektedirler. Mezunlarımız lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yasal zorunlulukları yerine getirerek Muhasebe Mesleğini kendi bürolarında icra edebilmektedirler.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Öğrencilerin Eğitim-Öğretim süreci boyunca 120 kredilik dersten başarılı olmaları ve 40 iş günü stajlarını eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

 

AKADEMİK LİSTE

Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Dr. Hande ÖZOLGUN AKKURT

Doç. Dr. Bige KÜÇÜKEFE

Öğr.Gör. Hakan URUÇ